Приблизно 16 дитячих порцій.

Інгредієнти:

  • Манка-2 склянки
  • Молоко -2 склянки
  • Козячий сир (можна замінити звичайним нежирним сиром)- 100г.
  • Сир фета-150 р.
  • Гарбуз -250 р.
  • Яйце -1 шт.
  • Цукор – 1/3 склянки.
  • масло Вершкове -100 р.

Основне, що відрізняє дитячі десерти – це корисні продукти, низький вміст жирів, а також фрукти і овочі по сезону. В період збору осіннього врожаю було б нерозумно не використати такий цінний овоч як гарбуз. Це неперевершений овочевий чемпіон за вмістом міді, бета-каротину, кобальту, цинку, заліза та магнію. Поєднання з молочно-сирними продуктами робить з простої запіканки смачний, рум’яний десерт. Крім того, сир є обов’язковим продуктом для зростаючого організму. У даному рецепті використовується козячий сир, який допоможе заповнити недолік калію, фосфору у вашої дитини, а також зміцнить імунітет. До того ж, із вмістом протеїнів козячий сир не поступається м’ясу: 20 грам на 100 грам сиру.


Фото 1. Дитяча Запіканка з гарбузом. Інгредієнти.

Фото 2. Дитяча Запіканка з гарбузом. Варений гарбуз і набрякла в молоці манка.

Заливаємо манку гарячим молоком і залишаємо на 40 хвилин.
Гарбуз очищаємо, відварюємо в невеликій кількості води або на пару 10 – 15 хвилин, потім проціджуємо. Не зливайте всю воду з – під гарбуза, так як вона стане в нагоді в тому випадку, якщо суміш на запіканку буде густий.
Змішуємо розм’якшене масло з цукром, додаємо в манку, підмішуємо козячий сир. Потім додаємо в суміш яйце і ретельно розмішуємо. Нарізаємо кубиками сир фета і обережно перемішуємо з усіма інгредієнтами.


Фото 3. Дитяча Запіканка з гарбузом. Варений гарбуз і набрякла в молоці манка.

В останню чергу додаємо нарізану невеликими шматочками відварну гарбуз. Викладаємо на змащений олією лист і випікаємо в духовці 25 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо немає можливості випікати в духовці, то використовуйте сотейник для приготування.


Фото 4. Дитяча Запіканка з гарбузом. Готову страву.

При подачі запіканку можна полити сметаною або варенням.


Фото 5. Дитяча Запіканка з гарбузом. Вид порцй при подачі на стіл.