Гарбуз запечений з медом

Дуже смачний десерт, які люблять і дорослі, і діти – гарбуз запечений з медом. У ній багато вітамінів, мало калорій. Гарбуз дуже корисний для здоров’я. Вона нормалізує травлення, сприяє зниженню ваги, коли її вживають 3 рази на день. Використовують у харчуванні при хворобі нирок, печінки, нефриті, холециститі, при закачуванні. Корисна вагітним жінкам.

Інгредієнти:

-гарбуз – 400-500гр;

-мед -3-4 ст. ложки;

– кориця – 1 год. ложка;

– апельсин – 1 шт.

Приготування

  1. Візьміть гарбуз невеликого розміру, під проточною водою вимийте і висушіть рушником.
  2. Потім акуратно очистіть від шкірки, розріжте її навпіл, ложкою видаліть м’якоть з насінням.
  3. Отримані половинки нарізаємо на прямокутники середнього розміру.
  4. Складаємо на деко або вогнетривкий посуд.
  5. Зверху поливаємо його медом і перемішуємо.
  6. Зрізавши з шкірку апельсина, подрібнюємо її, додаємо отриману цедру до гарбузі.
  7. Поливаємо вичавленим апельсиновим соком.
  8. В отриману масу додаємо щіпку кориці і відправляємо в духовку для запікання. Духовку слід розігріти заздалегідь до 180 С.
  9. Запікаємо 30-40 хвилин.

Готовність гарбуза слід перевірити, проткнув шматочки. Якщо вони м’які – гарбуз готова до вживання.

Гарбуз, запечена у фользі

Можна подавати на обід або вечерю, як самостійне блюдо. Вибирайте гарбуз на дачі, ринку, магазині вагою не більше 4-5 кг. Вона повинна бути не тільки солодке, але і щільною.

Інгредієнти:

-гарбуз – 400-500гр;

-перець мелений – 15 г;

-олія оливкова – 2-3 ст. ложки;

-лимон – 2 ст. ложки;

-сіль – 20г,

-петрушка (подрібнена) або кінза– 3-4 ст. ложки;

-часник – 1-2 зубки;

-коріандр – 20 г

Приготування

  1. Помити гарбуз, гострим ножем розрізати, видалити насіння і м’якоть, очистити від шкірки і нарізати на великі довгасті прямокутники.
  2. Подрібнити вимиту петрушку.
  3. Приготувати суміш: сік лимона, сіль, рослинна або оливкова олія, коріандр, перець, подрібнений часник, дрібно нарізану петрушку. Всі інгредієнти ретельно вимішуємо.
  4. З’єднуємо з шматки гарбуза з отриманою сумішшю, добре перемішуємо.
  5. Деко або сковороду глибоку застеляємо фольгою.
  6. Викладаємо приготовану гарбуз.
  7. Закриваємо фольгу з усіх боків.
  8. Розігріваємо духовку до 180-200 С.
  9. Випікаємо 20-30 хвилин.
  10. Відкриваємо фольгу, запікаємо ще хвилин 10-15.

Гарбуз, приготовлена цим способом дивно ароматна, смачна – з хрусткою скоринкою.