Учені з Америки рекомендують 2 рази на тиждень вживати червону рибу – ви проживете довше на 2 роки.

Американськими вченими були проаналізовані дані про здоров’я за останні 16 років 2,5 тис. осіб – від 65 років і старше. Вони помітили, що люди, у яких в крові підвищена кількість Омега-3 ненасичених жирних кислот, рідше хворіють на серцево-судинними захворюваннями та запальними процесами в організмі.

Ці кислоти є в жирі червоної риби. Якщо її вживати 2 рази в тиждень, то рівень ненасичених жирних кислот Омега-3 підвищується, що перешкоджає розвитку хвороб, що з’являються з віком.

Дослідження показали, що вживання червоної риби скорочує серцеві напади і запалення мозку на 40%. «Дослідження показали, що споживання риби зменшує ризик розвитку захворювань у людей похилого віку. Але такий профілактичний спосіб боляче вдарить по гаманцю, так як рибу потрібно їсти 2 рази в тиждень», – сказав професор Даріуш Мозафариан.