Здоров'я

Користь зеленого кава

Зелена кава придбав популярність не так давно. Його розрекламували, як диво-засіб у боротьбі з непотрібними кілограмами. Давайте розберемося яка користь зеленого кава і дійсно він має приписываемыми йому властивостями?

Зеленим каву називають не обсмажені кавові зерна. Тобто, по своїй суті, це напівфабрикат. Він привернув увагу тим, що до його складу входить хлорогенова кислота, яка сприяє розщепленню жирів. Під її впливом посилюється обмін речовин, знижується кількість цукру в крові, що, в поєднанні з дією кофеїну, може сприяти досить швидкому схудненню. Чорний кава також містить хлорогенову кислоту, але в меншій концентрації. Інші рослинні продукти (яблука, айва, баклажани, чорниця) теж мають в своєму складі це речовина, але її вміст у них невелика. Найбільше хлорогенової кислоти в зеленому кави і пророслого насіння соняшнику. У рекламних ж метою використання зеленої кави виявилося набагато вигідніше. Хоча, можливо, незабаром нам будуть нав’язувати і пророслі насіння.

Як продукт рослинного походження, зелений кава містить дубильні речовини, алкалоїди, ефірні масла, органічні кислоти. В процесі обсмажування кавових зерен вони руйнуються. Тому саме непрожарений кава містить максимальну їх кількість. Але це не відноситься до кофеїну. Його концентрація в чорному кави вище, ніж у зеленому, вона збільшується в міру зростання тривалості обсмажування зерен. Як відомо, кофеїн стимулює роботу мозку і серцево-судинної системи. Тому кава застосовують при гіпотонії, анемії, мігрені і як тонізуючий засіб. Зелений кава менш шкідливий при вагітності та грудному вигодовуванні, ніж чорний.

Ще в зеленому кава містить антиоксиданти і амінокислоти, що дозволяє використовувати цей напій для очищення, омолодження і поліпшення загального фону організму.

Дослідження зеленої кави тривають і понині. Вчені отримали нові дані про шкідливий вплив і користь зеленого кава. Серед його корисних властивостей можна виділити такі:

– посилення обміну речовин в організмі під його впливом;

– високий вміст антиоксидантів;

– протизапальні властивості;

– зміцнення судин, стимуляція роботи серця;

– зниження цукру в крові;

– застосовується для лікування онкохворих.

За спостереженнями деяких фахівців, вживання зеленої кави у невеликих кількостях надає оптимальний вплив на організм. Зловживання цим напоєм може сприяти порушень в роботі нервової системи, вмісту цукру в крові і тиску, а також призвести до надлишкової ваги.

Як і будь-який продукт, що зелена кава допомагає не всім охочим схуднути. Це всього лише один із засобів, що сприяють зниженню ваги. Так, зелений кава таки знижує апетит, підсилює розщеплення жирів, перешкоджає їх синтезу, прискорює обмін речовин. Але необхідно поєднувати вживання цього напою з фізичною активністю і збалансованим харчуванням. Тоді результат буде більш вираженим.

Зелений кава протипоказаний при:

– проблеми з травленням (запор, розлад кишечника),

– підвищеному тиску,

– остеопорозі,

– проблеми зі згортанням крові,

– прийомі заспокійливих препаратів,

– цукровому діабеті (учені розходяться в думках з цього питання).

При надмірному вживанні зеленого кава, використання неякісного продукту або індивідуальної реакції можливі блювання, діарея, головний біль, аритмія, запаморочення, слабкість, нудота, дратівливість, безсоння.

Якщо ви все ж вирішили випробувати на собі дію зеленого кава, зверніть увагу на наступні моменти:

– Смак цього напою не всім приємний – ненасичений, кислуватий, трав’яний.

– цей Продукт не з дешевих, тому остерігайтеся фальсифікату, перевіряйте документацію на товар у продавців.

– Іноді до складу зеленого кава містять різні добавки, ознайомтеся зі складом пропонованого товару.

– Якщо ви вперше пробуєте цей напій випийте невелику порцію, перевіряючи, чи немає у вас реакції на новий для організму продукт.

– Термін зберігання зеленої кави триваліше, ніж у чорної кави.

– зеленого Зерна кави дуже тверді, дотримуйтеся обережності при їх подрібненні. Щоб вони легше мололись, їх злегка підсушіть на сковороді пару хвилин.

– Готують напій, як і з чорного меленого кави, пити його краще без цукру і наприклад, з “Мафінами з шоколадом”.

– Залишок кавову гущу можна використовувати для косметичних процедур (для обгортань і в якості скрабу).

Тепер дізнавшись про шкоду і користь зеленого кава, вибір залишається за Вами, пити його чи ні.

Залишити відповідь

Womanblog.in.ua © 2015-2017| Багато порад на різноманітні теми