Вилікувати артрит з допомогою дієти неможливо. Однак те, що правильне харчування значно покращує самопочуття хворих артритом, доведено.

На 1-му місці в рейтингу продуктів, що допомагають при артриті, багаті поліненасиченими жирними кислотами Омега-3: жирна риба (але не червона!), волоські горіхи, маслини, насіння гарбуза і льону. 2-е місце дісталося оливковій олії. У ньому міститься олеокантал – натуральне протизапальна речовина. Їдальні ложки масла в день достатньо, щоб відчути лікувальний ефект. Але, пам’ятайте, що соняшникова, кукурудзяна та соєва олія при артриті протипоказані.

На 3-му місці розташувалися солодкий перець, цитрусові та інші продукти, багаті вітаміном С. Вітамін С захищає колаген, основний компонент хрящів. 4-е місце присудили вишні, не тільки через високий вміст вітаміну С, але і за високий вміст антоціанів – антиоксидантів, знімають м’язову біль і знижують ризик виникнення запалень.

5-е місце дісталося луку, до складу якого входить антиоксидант кверцетин, усуває спазми і зменшує набряки. По можливості вибирайте сині сорти цибулі. На 6-му місці розташувалися бразильські горіхи. У них міститься багато селену, що знижує ризик захворювання артритом на 40%. На 7-му місці – зелений чай, багатий різними антиоксидантами. 3-4 чашки цього напою значно зменшують болісні відчуття в суглобах.