Салат з французькою назвою «Олів’є» вже давно увійшов до складу традиційно російської кухні. Його готують господині повсюдно, додаючи різні інгредієнти. Варто відзначити, що склад цього салату сильно різниться не тільки у країнах, але і в окремих регіонах. У Парижі салат олів’є складався з рябчиків в соусі з червоного вина, але сьогодні делікатес виглядає дещо інакше.

Класичний м’ясний салат олів’є — дуже ситне і смачне блюдо, яке чудово підходить як для святкового вечері, так і для сімейного обіду. Його рецепт досить простий, а набір продуктів знайдеться практично в будь-якому продуктовому магазині, так як каперсів або рукколи для його приготування зовсім не потрібно. Приготуйте салат з нашим рецептом, він обов’язково сподобається вашим близьким. При підборі рецептів ми вибираємо кращі варіанти і тестуємо їх, щоб ваше блюдо вийшло якісним і смачним.

До складу м’ясного олів’є входить:

  • відварна яловичина – 300 г;
  • солоний огірок – 2-3 шт.;
  • відварна картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • відварна морква – 2 шт.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • горошок консервований – 100 г

Приготування:

Всі інгредієнти ріжуться на дрібні кубики і ретельно перемішуються з додаванням солі і перцю. Заправляти можна або майонезом, або вершковим соусом до смаку. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню.