Кулінарні рецепти

Пахлава з листкового тіста

Для любителів випічки з листкового тіста сьогодні приготуємо пахлаву з листкового тіста, готуватися вона досить просто і виходить дуже смачно.

Для приготування пахлави знадобиться:

– Листкове тісто – 1 кг

– Арахіс смажений – 300 грамів

– Масло вершкове – 150 грамів

– Цукор – 100 г

– Кориця мелена – 2 чайні ложки

для заливки:

– Мед – 2 столові ложки

– Цукор – 100 г

– Вода – 100 грамів

подрібнюємо Блендером арахіс. З арахісу можна ще приготувати “Арахісову пасту”.

В глибоку тарілку викладаємо арахіс, цукор і корицю.

Все ретельно перемішуємо.

Розкочуємо тонко листкове тісто.

Викладаємо розкачане тісто на деко змащений вершковим маслом.

Розтоплюємо вершкове масло.

Змащуємо тісто вершковим маслом.

Посипаємо тонко арахісової сумішшю.

Накриваємо наступним листом тесту і повторюємо.

Верхній шар тіста змащуємо вершковим маслом.

Гострим ножем нарізаємо на квадрати і ставимо в духовку на 40-45 хвилин.

Як тільки пахлава з листкового тіста підрум’янитися, дістаємо її з духовки.

В миску наливаємо воду, додаємо цукор, мед, ставимо на вогонь.

Доводимо до кипіння постійно помішуючи і варимо протягом 5-8 хвилин.

Акуратно заливаємо отриманим сиропом пахлаву, трохи нахиляючи лист, щоб сироп потрапив між шарами.

Ставимо в прохолодне місце на 2-3 години, щоб пахлава просочилася.

Викладаємо пахлаву на тарілку і подаємо на стіл до чаю. До чаю рекомендую приготувати оригінальне “Печиво на огірковому розсолі”.

Приємного чаювання!

Залишити відповідь

Womanblog.in.ua © 2015-2017| Багато порад на різноманітні теми