З’їдаючи всього по два яблука в день, жінка може, тим самим, знизити показники холестерину і вірогідність розвитку хвороб серця.

Про це пише The Telegraph. Вчені з Державного Університету Флориди з’ясували, що яблука зменшують вміст жирів у крові жінок, що пережили менопаузу.

Так, споживаючи яблука кожен день протягом півроку, жінки змогли знизити холестерин майже на чверть, говорить статистика експерименту. Особливо сильно падав рівень ліпопротеїнів низької щільності, що закупорюють артерії і підвищують ризик утворення тромбів.

До настання менопаузи жінки можуть особливо не хвилюватися щодо здоров’я серця. Від природи їм дана захист. Але все міняється після 50 років. Як раз, 160 жінок цієї вікової групи були залучені до дослідження. Їм запропонували з’їдати в день по 75 грамів сушених яблук (приблизно два звичайних яблука середнього розміру). Також була зібрана контрольна група, яка їла чорнослив.

Кожен доброволець здавав кров на аналіз кожні 3 місяці протягом року. У підсумку через три місяці у основної групи загальний рівень холестерину впав на 9%, а показники ліпопротеїнів низької щільності (ЛНП)- на 16%. Через шість місяців показники були ще більш вражаючими (загальний холестерин знизився на 13%, а ЛНП – на 24%). У контрольної групи відзначалися якісь зміни, але не настільки значні.