Кулінарні рецепти

Пиріг з яблуками і родзинками

Існує величезна кількість різних рецептів яблучного пирога, але цей пиріг з яблуками і родзинками з заварного тіста, безсумнівно повинен вам сподобатися. Для приготування знадобиться:

Для начинки:

– Яблука – 2 шт.

– Ізюм – 100 г

– Цукор – 2 ст. ложки

Для тіста:

– Яйця – 6-7 шт.

– Борошно – 2 склянки

– Масло вершкове – 150 грамів

– Вода – 1 склянку

– Сіль на кінчику ножа

У каструлю наливаємо склянку води.

Додаємо вершкове масло, сіль і ставимо на плиту.

Коли вода з вершковим маслом закипить, знімаємо з плити і поступово всипаємо борошно.

Інтенсивно розмішуємо міксером або дерев’яною лопаткою. Знову ставимо на плиту на слабкий вогонь і замішуємо тісто до отримання однорідної гладкої маси, тісто має легко відставати від дна і стінок каструлі. Знімаємо каструлю з тестом з плити і залишаємо охолоджуватися.

В остигле тісто по одному додаємо яйця, кожен раз розмішуємо до однорідної консистенції.

Тісто має бути однорідним, досить густим, щоб не розпливалася у формі для запікання.

З допомогою кондитерського мішка (якщо мішка немає, то можна використовувати звичайний поліетиленовий пакет, необхідно заповнити його тестом і обрізати один з куточків) викладаємо тісто на дно форми у вигляді спіралі.

Очищаємо яблука від шкірки і серцевини.

Нарізаємо яблука півкільцями.

Викладаємо яблука на тісто, посипаємо цукром.

Викладаємо зверху родзинки.

Також по спіралі закриваємо начинку тістом і ставимо в духовку на 30 хвилин.

Як тільки пиріг з яблуками і родзинками зверху підрум’яниться, його можна діставати з духовки.

Нарізаємо пиріг на шматочки і подаємо на стіл.

Приємного чаювання!

Залишити відповідь

Womanblog.in.ua © 2015-2017| Багато порад на різноманітні теми