Салати з морепродуктів – це не тільки дуже смачна і дуже корисна їжа, але і дуже зручна. По-перше, час, витрачений на приготування салату, дуже короткий. По-друге, салат з морепродуктів може виступати як в ролі ситної закуски, так і в ролі самостійного блюда. Словом, одні переваги.

Сьогодні на просторах Інтернету можна знайти величезну кількість рецептів салатів з різними морськими інгредієнтами. Нижче представлені найцікавіші з них.

Рисовий салат з креветками

  • Королівські креветки – 5 штук
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Рис – 100 г
  • Консервовані ананаси – 200 г
  • Свіжа петрушка
  • Майонез
  • Сіль
  1. Промийте і зваріть рис. Дайте йому як слід охолонути.
  2. Креветки почистіть, зваріть в підсоленій воді, почистіть і поріжте на невеликі шматочки.
  3. Відкрити банку з ананасами і дайте рідини стекти.
  4. Петрушку дрібно поріжте.
  5. Огірки поріжте кружечками.
  6. Змішайте всі продукти в одній мисці і заправте салат майонезом.

Вінегрет з морепродуктів

  • Креветки – 300 г
  • Кальмари – 600 г
  • Мідії – 500 г
  • Восьминіг – 250 г
  • цибуля Ріпчаста – 1 штука
  • Оливкове масло
  • Морква – 1 штука
  • Помідор – 1 штука
  • Винний оцет – 3 столові ложки
  • Петрушка
  • Зелена цибуля
  • Гвоздика
  • Чорний перець
  1. Моркву почистіть і наріжте кружечками.
  2. Цибуля поріжте великими брусками.
  3. Зваріть овочі, додавши в каструлю перець, дрібно порізану петрушку і гвоздику.
  4. Варені овочі можете викинути, але від бульйону не позбавляйтеся – саме в ньому і буде варитися все інше.
  5. Креветки почистіть і відваріть в бульйоні (на це буде потрібно приблизно п’ять хвилин).
  6. Витягніть креветки і зваріть тушки кальмарів, попередньо очистивши їх від усього зайвого. М’ясо кальмарів буде варитися хвилин сім.
  7. Коли кальмари будуть готові, зваріть мідії. На це піде п’ять хвилин.
  8. Восьминогів поріжте на маленькі шматочки і злегка обсмажте на добре розігрітій оливковій олії.
  9. Складіть всі морепродукти в одну миску і перемішайте.
  10. Тепер приступайте до приготування соусу. Потушкуйте очищений від шкірки помідор з петрушкою, винним соусом, зеленою цибулею і оливковою олією. Посоліть і поперчіть за смаком.
  11. Коли соус охолоне, залийте їм вінегрет і перемішайте. При подачі на стіл можете прикрасити салат часточкою лимона.

Салат з морепродуктів, грушами і авокадо

  • Креветки – 300 г
  • Авокадо – 1 штука
  • Зелена груша – 1 штука
  • Салат латук
  • Редиска – 8 штук
  • Гірчиця
  • Вершки (25% жирності)
  • Сіль
  1. Креветки очистіть і зваріть в підсоленій воді.
  2. Латук ретельно промийте під проточною водою і порвіть руками на дрібні шматочки.
  3. Фрукти помийте, почистіть і поріжте невеликими кубиками.
  4. Для заправки змішайте гірчицю з вершками.
  5. Змішайте всі інгредієнти, заправте салат соусом.

Салат з креветок з сиром

  • Креветки – 150 г
  • Плавлений сирок – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез
  • Сіль
  1. Креветки почистіть, зваріть в солоній воді, дайте охолонути і дрібно поріжте.
  2. Яйця зваріть круто. Поріжте.
  3. Сирки потримайте пару годин в морозильнику (щоб вони стали твердішими) і натріть на дрібній тертці.
  4. Всі продукти змішати в одній мисці. Заправте салат майонезом.

Салат з мідій в гірчичному соусі

  • Мідії в розсолі – 400 грам
  • Салат латук – 200 г
  • Червоний ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Базилік – 40 грам
  • Гірчиця – 35 грам
  • Майонез – 1 столова ложка
  • Оливкове масло
  1. Салат гарненько помийте і порвіть на маленькі шматочки.
  2. Цибуля дрібно поріжте.
  3. Відкрийте банку з мідіями, злити розсіл і додайте морепродукти до овочів. Перемішайте.
  4. Зробіть соус: змішайте гірчицю, майонез і масло, приправте заправку базиліком. Збийте масу віночком.
  5. Заправте салат соусом, перемішайте.

Салат картопляний з морепродуктів

  • Картопля – 4 штуки
  • Готова суміш морепродуктів в олії – 150 г
  • Салат айсберг
  • Сіль
  1. Картоплю помийте і зваріть в мундирі. Дайте охолонути.
  2. Листя салату промийте, порвіть на великі шматки і злегка висушіть, розклавши їх на паперовому рушнику.
  3. Картопля очистіть і поріжте невеликими шматочками.
  4. Змішайте картоплю, салат і морепродукти. В якості заправки можна використовувати розсіл з банки з дарами мора.
  5. Акуратно перемішайте салат і поставте його в холодильник на півгодини.

Листковий салат з морепродуктів з руколою

  • Креветки – 300 г
  • Рукола – 2 пучка
  • Кедрові горішки – 75 г
  • Сир пармезан – 200 г
  • Оливкове масло
  • Столовий оцет
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Червоний перець
  1. Листя руколи помийте, підсушіть з допомогою паперового рушника і викладіть рівним шаром у салатник.
  2. Креветки зваріть, остудіть, почистіть. Якщо вони дуже маленькі, їх можна не різати. Викладіть креветки на рукколу.
  3. Зверху викладіть кедрові горішки.
  4. В окремій плошечке змішайте оливкова олія, оцет і перець. Залийте салат сумішшю.
  5. Сир натріть на дрібній тертці і посипте їм салат.

Запрошуйте гостей і пригощайте їх чудовими стравами!