Салати завжди бувають приємним і корисним доповненням до гарячих страв, холодною закускою на святковому столі.

Салат з руколи з кедровими горішками майже всі господині роблять за одним рецептом. Але деякі додають і свої нюанси. Ми розглянемо два рецепту трохи відрізняються один від одного.

Інгредієнти для першого рецепта:

  • Рукола 200 гр.
  • Помідори черрі 200 гр.
  • Сир моцарелла або пармезан 150 гр.
  • Очищені ядра кедрових горіхів 200 гр.
  • Олія оливкова 30 гр.
  • Базилік сухий щіпка.
  • Оцет бальзамічний за смаком.
  • Часник 1 зубчик
  • Сік половини лимона.
  • Перець і сіль по дрібці.

Приготувати заправку:

Змішати лимонний сік, оливкову олію, оцет, сіль, перець, роздавлений часник, трави. Отриманої заправкою поливається салат.

Салат з руколи з кедровими горішками

Листя руколи помити, дати їм обсохнути і викласти на тарілку. Зверху посипаємо сиром, прикрашаємо черрі. Якщо помідори не дуже маленькі, ріжемо навпіл. Сир у вигляді маленьких кульок, або тертий. Посипаємо зверху ядрами кедрових горішків і поливаємо соусом, приготованим заздалегідь.

Салат з руколи з кедровими горішками і лососем

Розглянемо другий рецепт цього салату. Він теж цілком заслуговує уваги, мабуть, може, навіть більшого. Але це кому як сподобається.

Інгредієнти для другого рецепта:

  • Лосось малосольный 100 гр.
  • Рукола 125 гр.
  • Грейпфрут 1 шт.
  • Помідори черрі 150 гр.
  • Сир пармезан 30 гр.
  • Ядра кедрового горіха 30 гр.
  • Оливкова олія 30 гр.
  • Часник 10 гр, дрібно подрібнений.
  • Бальзамічний оцет 2 ч. ложки.
  • Мед 1 ч. ложка.
  • Сіль на кінчику ножа.
  • Чорний перець щіпка.
  • Цибуля червоний 50 гр.
  • Прованські сухі трави за смаком.

Приготування:

Грейпфрут очистити і розділити навпіл. Одну половинку порізати великими кубиками. Іншу половинку вичавити в окремий посуд.

Рукколу вимиту і обсушену викласти на блюдо. Додати лосось, порізаний тонкими пластинками. Помідори розрізати навпіл, викласти на блюдо. Додати зверху цибулю, різаний півкільцями. Обережно перемішати і залити заправкою.

Приготування заправки:

У посуд з соком грейпфрута додати оливкову олію, мед, сіль, перець, трави, бальзамічний оцет, подрібнений часник. Все ретельно перемішати. Соус для салату готовий. Заливаємо їм зверху салат з руколи з кедровими горішками і лососем.

Заправлений салат посипаємо зверху ядрами очищеного кедрового горіха і пластинками пармезану.

Обидва салату користуються заслуженою популярністю за святковою вечерею.