Хто з наших рідних людей не любить солодощів? А якщо апетитні десерти приготувати своїми руками? Пропонуємо вам додати в свою кулінарну колекцію рецепт шоколадно-сирного торта з ароматною вишенькою.

Які інгредієнти знадобляться для приготування десерту?

450 г Сир, одне куряче яйце, цукор-пісок півтори столових ложки, ванільних цукор 2 десертних ложки, вершки, какао-порошок, борошно пшеничне 200 грам, пекарський порошок половина столової ложки, харчова сода, свіже коров’яче молоко, рафінована олія соняшникова, 150 мл кип’яченої води, дві-три заспиртованных або свіжих вишеньки.

Спосіб приготування десерту

Шоколадно-сирний торт з вишнею з вологим і дуже соковитою структурою нагадує класичний десерт брауні і обов’язково сподобається всім любителям солодкої випічки. Торт виходить пишним і великим, тому ідеально підходить в якості святкового десерту. Неповторний смак кремовою сирної начинки і аромат заспиртованою вишеньки – це те, що відчують ваші гості, які спробують цей вишуканий торт!

– Рецепт приготування шоколадного торта не занадто складний, тому приготувати десерт можуть навіть початківці хазяєчки. Отже, в першу чергу потрібно правильно замісити тісто для сирного десерту. Змішайте пшеничне борошно з дрібкою солі і просійте інгредієнти у велику металеву миску. Висипте в посудину цукор, додайте окріп, какао-порошок і помістіть на дно нарізане дрібними кубиками вершкове масло, а також жовток яйця. За допомогою блендера збийте інгредієнти до отримання однорідної маси. Можна замінити звичайний цукор цукрову пудру – тільки додавати її потрібно трохи більше. Готове тісто має бути середньої консистенції – не надто щільне і не дуже рідке. При необхідності можна додати в густе тісто трохи кип’яченого молока.

– Акуратно розрівняйте готове тісто з допомогою дерев’яної лопатки і помістіть майбутній торт в духовку. Готувати тісто потрібно при температурі 200-250 градусів близько 30-ти хвилин. Якщо ви помітите, що тісто дуже швидко знайшло золотисто-коричневий відтінок, зменшіть температуру до 130 градусів.

– На наступному етапі займіться приготуванням начинки. В окремій мисці з’єднайте сир і сметану до отримання однорідної маси. У дугою мисочці збийте цукрову пудру і два яйця. Яєчний білок збийте з допомогою виделки і додайте в сирну масу. Висипте в сметано-сирну суміш кілька заспиртованных вишеньок.

– Вилийте начинку на готове тісто і запікайте торт в духовці ще 45 хвилин при температурі 140 градусів. Прикрасити десерт можна шоколадною або зефірної мастикою, яку можна купити в кондитерському магазині.

Для приготування шоколадно-сирного торта можна використовувати як заспиртовані, так і свіжі вишні. Вашим гостям обов’язково сподобається шоколадно-сирний торт. Приємного апетиту!