З настанням весни цукор в крові може дуже швидко піднятися.

Ось рецепти перевірені народом для запобігання підвищенню цукру.

Жменю сушених ягід шипшини подрібніть в кавомолці.

Візьміть 2 столових ложок перемелених ягід і всипте в термос. Залийте їх 0,5 л окропу. Наполягайте настій протягом 6 годин.

По закінченню часу настій процідіть. Пийте цей настій по 100 гр перед їжею. Весь настій у термосі потрібно випити протягом одного дня. Курс лікування залежить від рівня цукру в крові.

Ось ще один дуже хороший рецепт для зниження цукру в крові, а також профілактики цукрового діабету. Візьміть 4-5 цибулин середньої величини. Очистіть їх від верхнього шару лушпиння. Потім помийте його і дрібно наріжте разом з рештою лушпинням.

Залийте подрібнену цибулю гарячою кип’яченою водою. Вода повинна покривати тільки подрібнені овочі. Залиште настоюватися масу на всю ніч. Приймайте настій по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Також дуже ефективно на зниження цукру в крові впливає і зазвичай з’їдений цибулю. Тому в день потрібно з’їдати не менше 3 головок цибулі з чорним хлібом.

Але найшвидшим способом знизити цукор в крові можна ось так.

Треба змолоти 2 столові ложки гречаної крупи в кавомолці. Залийте гречану борошно 1 склянкою нежирного кефіру. Наполягайте суміш не менше 10 годин. Є цю кашку потрібно вранці і ввечері замість основної їжі. Замість чаю заварювати треба цикорій або чебрець.