У багатьох господинь запорукою успішно проведеної зими є наявність консервованих закаток. Не дивно, якщо відкрити комору в зимовий час, скільки приємних емоцій доставить споглядання баночок з закрутками. Але особливою популярністю в консервації користується саме кабачкова ікра. Тому багатьом господаркам слід знати, як приготувати кабачкову ікру з майонезом, яка відмінно підійде для вживання в перші дні або для закачування.

Що потрібно для приготування?

Особливістю кабачкової ікри з майонезом є простота в приготуванні. Відомо, що традиційний рецепт вимагає обжарювання всіх компонентів. Тут обсмажується цибуля, кабачки досить відварити. На приготування цієї закуски піде кілька годин, але в результаті вийде відмінний продукт, який підійде для консервації і може радувати вас цілий рік.

Необхідні інгредієнти:

– кабачки (3 цк);

– цибуля (500 г);

– томатна паста (500 г);

– рослинне масло (150 г);

– пів склянки цукру;

– сіль (2 ст. ложки);

– майонез (250 г);

– лавровий лист (2 штуки);

– пів чайної ложки перцю.

Приготування:

Перше, що слід зробити: кабачки помити і очистити шкірку. Кабачки перемелюємо на м’ясорубці і виливаємо отриману консистенцію в каструлю. Туди ж додаємо рослинне масло, цукор і ставимо на повільний вогонь. Перед тим, як приготувати кабачкову ікру, переконайтеся, що є необхідна посуд: варіння краще здійснювати в невеликому казані з товстими стінками. Далі на сковорідці обсмажуємо цибулю. Коли він буде мати золотистий відтінок, слід висипати його до кабачків. Маса гаситься 3 години. Тільки після цього додається майонез і томатна паста. Все ретельно перемішується і гаситься ще півгодини.