Одне з найвідоміших страв італійської кухні – піца Маргарита. Смачна і поживна піца поширилася далеко за межі рідної країни і отримала визнання у всьому світі. Батьківщиною піци прийнято вважати Неаполь.

Історія «народження» найпопулярнішою піци.

Своїм красивим і звучним ім’ям знаменита піца зобов’язана королеви Маргарити Савойської, дружині короля Італії Умберто Першого. Перебуваючи на відпочинку в своїй резиденції в Неаполі, імператриця захотіла скуштувати «родзинку» місцевої кухні – піцу. Господар самої кращої неапольській піцерії виконав побажання королеви і приготував для неї три варіанти страви. Одне з них відрізнявся особливою оригінальністю оформлення. Піца була триколірної у відповідності з відтінками італійського прапора: містила в собі червоні помідори, білу моцарелу. Зверху прикрашали піцу зелене листя базиліка. Страва припала до смаку імператриці і отримало назву на її честь – Маргарита.

Піца Маргарита має безліч рецептів і відрізняється легкістю виконання. Але існує класичний її рецепт, який є основою для інших різновидів страви.

Інгредієнти:

– готове тісто для піци – 400 гр,

– томати – 2 шт,

– моцарелла – 150 гр,

– томатний соус або кетчуп – 2ст. ложки,

– оливкова олія – 1ст. ложка,

– зелений базилік – кілька гілочок,

– спеція орегано –щіпка.

Етапи приготування:

Спочатку необхідно приготувати начинку. Помідори варто обшпарити окропом для того. щоб шкірка краще відокремлювалася. Томати нарізати кружечками. Моцарелу краще подрібнити на дрібній тертці. Листя базиліка очистити від гілочок. Всі інгредієнти викласти на тісто. Запікати піцу в духовці.