Свіжа кольорова капуста – смачний і багатий на корисні мікроелементи овоч, апетитні страви з якого так люблять наші близькі люди. Один із кращих кулінарних рецептів – кольорова капуста з вишуканим сметанним соусом. Для сучасних господинь буде цікаво дізнатися, як приготувати цвітну капусту зі сметаною, щоб вона сподобалася найвимогливішим гурманам.

Готуємо цвітну капусту за оригінальним рецептом

Додайте вашу кулінарну колекцію рецепт тушкованої цвітної капусти в пікантному сметанному соусі. Секрет смачного і корисного страви полягає саме в апетитною заправці. Інгредієнти для “цвітної капусти з сметанному соусі”:

  • Свіжа кольорова капуста – 1,4 кг
  • цибуля Ріпчаста – 1,5 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Сіль – 2 десертні ложечки.
  • Перець чорний – за смаком
  • Орегано – 2 д. л.
  • Масло вершкове – 20 мл
  • Зелень, селера – додаєте за смаком.

Покрокова інструкція допоможе вам розібратися, як приготувати цвітну капусту зі сметаною і відкрити для себе нові вершини кулінарного мистецтва:

– Візьміть свіжу цвітну капусту розберіть на суцвіття і покладіть в емальовану посудину. Залийте водою і поставте варитися на 20 хвилин.

– Візьміть ріпчасту цибулю і поріжте його на маленькі шматочки. Після цього підсмажте овоч на вершковому маслі, до появи золотистої скоринки;

– Відварну кольорову капусту подрібніть на ще більш дрібні шматочки, додайте до підсмаженому репчатому цибулі і накрийте кришкою. Гасити необхідно 15 хвилин.

– Тепер приступаємо до приготування соусу-заправки. Дрібно нарубаєте свіжу зелень і корінь селери. Сметану змішайте з невеликою кількістю майонезу, потім додайте туди зелень і спеції за смаком. Соус-заправку потрібно вилити в каструлю і тушкувати ще 5 хвилин.

Подавати блюдо можна як гарячим, так і холодним. Ваші рідні будуть в захваті від цвітної капусти з пікантним сметанним соусом!